L I U K U O V E T

Halutti niin kokeilla itse tehtyjä liukuovia vanerista. Ja niin kokeiltiin.
 
 

 
Lopputulos on mainio. Käsistään kätevä mies on kyllä onni omistaa. Jotain hienosäätöä ovet vielä kaipaa mm. jonkun vahan tai vastaavan. Lisäksi mietitään jätetäänkö ylhäällä olevat kiskot näkyviin vai peitetäänkö jotekin. Ihan aukon pituisia kiskoja ei löydetty ja se vähän harmittaa. Ovien toimintaa nämä lyhyemmät kiskot eivät kuitenkaan mitenkään haittaa. Kumman sinä tekisit? Kiskot piiloon vai ei? Itse olen kallistumassa siihen, että ainakin nyt alkuun jätettäisiin kiskot näkyville. Tähänhän piti ensimmäisten suunnitelmien mukaan tulla peililiukuovet, mutta halutti kokeilla näitä vanerisia. Ja onneksi kokeiltiin! Noihin oviin voi sit mielen ja fiilisten mukaan laittaa mitä tykkää, korttia tai vaikka palapeilejä. Eikä tullut muutes maksamaan paljoa, murto-osan verrattuna peililiukuoviin.  Ja taas mä sanon: KANNATTI.
 
Täällä me nautitaan sunnuntain rauhasta! Onneksi ei ole kiire mihinkään. Parasta aikaa rötväillä sohvalla ja käydä vähän lenkillä. Kaikki lapset leikkii omia leikkejään. Sunnuntain tuoma rauha on ihana ja sitä kaipaa aina kiireisen viikon jälkeen! Kyllä tämä on hyvin suunniteltu :)
 
 
 

24 kommenttia

 1. Hienot ovat! Meilläkin tarkoitus toteuttaa tuommonen yhteen vh:seen. Mä ehkä peittäsin kiskot. Ja kyllä, sunnuntait on tarpeen täälläkin, pakollinen lepotauko! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toteutukseen vain, ei siinä kauaa nokka tuhise.
   Eiks niin, ett miten ihana "tekosyy" kuin sunnuntai, olla tekemättä mitään.

   Poista
 2. Onpas hienot kyllä! Mistä saitte kiskot ja paljonko kiskon pituus? (Täälä myös tarkoitus kokeilla itse tehdä liukuovet) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Anteeksi heti alkuunsa, että vastaaminen tai tarkemmin mittaaminen on kestäyt! :( Kiskot on 180cm pitkät ja hommattiin Starkista. Siel näytti olevan joku toinenkin mitta näitä kiskoja, en nyt muista sitä pituutta. Ei muutakuin tekemään itse, lopputuloksesta voi sit nauttia täysillä! :)

   Poista
 3. Tosi kivat liukuovet! Miekin ehkä peittäisin kiskot tai sit laittais jatkopalat? Vanerista saa kyllä kaikkea kivaa, mulla ois monta juttua, mitä pitäs käydä teettämässä vaneriliikkeessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos. Tuo jatkopala vois olla se mitä laittaisin. Ovet kun ovat omaan silmääni mittasuhteiltaan vähän leveät ja lyhyet, siksi en millään viittisi madaltaa enää oviaukkoa. Mutt jos ei sit kaventaisi. Täytyy miettiä.

   Poista
 4. Tuli hyvät! Meilläkin on kisko odotellut jo 5kk, ehkä niille joku päivä vielä ovetkin ilmaantuu ;) Mä varmaankin peittäisin nuo kiskot, juuri niiden lyhyyden vuoksi, jäisi puuttuvat palat piiloon. Mutta jos itseä ei häiritse, niin sithän se ei haittaa muitakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jos ei itseä häritse ni mitäs sitä muista :)
   Nopsaan tulee valmista, mut siinä taitaa usein miten olla se, ett ku pitäis saada se tekemisvaihde päälle. Kyllä sitä sit valmista tulee.

   Poista
 5. Onko ovet kiinni lattiassa millään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eips ainakaan vielä. Mietinnässä sekin, millä konstilla saataisiin niistä tukevemmat. Tietty jos olisi hommattu paksumpaa vaneria, sit ei olis ehkä tarvetta kiinnittää niitä mitenkään lattiaan, mutta sittten olisi tarvittu taas paaaljon jykevemmät ja kalliimmat kiskot. Mut kait ne tulevaisuudessa jotenkin laitetaan lattiaan "kiinni"

   Poista
 6. Hienot on! Mä jättäisin näkyviin nuo kiskot. En olis huomannut niitä ollenkaan, jos et olisi niistä kirjoittanut :) Ihanat nuo ovien päällä olevat yläikkunat! Tuo kummasti valoa aulaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo no mun olis sit tarttenut olla hiljaa:) Monestihan se menee just näin, jos ei mitää puhuis, ei kukaan huomais mitään.

   Nuo ikkunat on ihan ehdottomat tuolla ovien päällä. Tuo edes vähän sitä kaivattua päivänvaloa.

   Poista
 7. On tosiaan mainio lopputulos!

  VastaaPoista
 8. Hienot!

  Nyt mua harmittaa, että oikaistiin ja laitettiin valkoiset kaupanversiot. Noista tulee kivasti lämpöä/ fiilistä huoneeseen.

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä hienoilta!! En ymmärrä, miten en ole aiemmin ollut tämän blogin lukija... Onkohan tekniikka pettänyt, olen nimittäin täällä käynyt ennenkin ja pitänyt kovasti näkemästäni, kuten nytkin... No, nyt on asia korjattu. :)

  Mä ehkä peittäisin kiskot, koska eivät mene koko aukon mittaisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Ja mukava, että miellyttää silmää ;) Hieno homma, että löysit takas tänne. Tervetuloa messiin!

   Ylemmäs laitoinkin jo Heinielle kommenttia, ett en millään raaskis madaltaa tota oviaukkoa kun ovissa mittasuhteet huutaa jo nyt hoosiannaa. Ehkä mun pitäis jollain mallailla miltä ovet näyttää jos peittää kiskot. Sit sen tietäis :)

   Poista
 10. Kiitos!
  Mä kans tykkään just siitä, ett noi tuo sitä jotain tuohon tilaan, lämpöä ja fiilinkiä.
  Mä kyselin kans kaupan jotai valkoisia ovia, mut ne nähtyään, ni ei kiitos. Toinen vaihtoehto olis ollut tosiaan ne peililiukuovet. Mut näihin olen edelleen tyytyväinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kommentti/vastaus oli siis tarkoitettu tohon Lauran kommenttiin. Tuli sit tänne.

   Poista
  2. :D

   Näin se välillä menee väärään paikkaan itsekullakin. Me illan just reissussa ja mä oon tuskaillut tän kännykän kanssa. Virheitä vielä tavallistakin enemmän :)

   Joo me sit laitettiin makkariin sit sellaiset valkoiset matta-maitolasiovet. On nekin ok, mutta noi ois ollut upeet.

   Poista
 11. Ihana blogi! Kiva idea nuo vaneriovet. Kiertäisin aukon mustalla peitelistalla niin jäisi yläkiskotkin piiloon.

  Kaisa

  VastaaPoista
 12. Harvakseltaan täällä käymäs,ja teillähän on tapahtunut.Onnea yläkertaan muutosta,nythän teillä voi joutua vaikka hukkaan ;)
  Oiiii kuinka mahtavat liukuovet!! Livenä varmasti viiieeelä huipummat! Meille suunnitteilla myös,sitku.... :)
  Terkuin Koo

  VastaaPoista
 13. Very informative article which is about the liukuovet and i must bookmark it, keep posting interesting articles.
  liukuovet

  VastaaPoista
 14. Hei! Upeat nuo ovet - minkä paksuista vaneria? Kyselee Nina

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!