Ulkovalot

Te, jotka asutte vähän kauempana kaupungin valotaivaasta, millaiset on hyvät ulkovalot?? Niiden pitäisi valaista hyvin! (yllätys) Kun metsään mennään, olisi mukava jos talo erottuisi sekä tietysti lasten olisi kiva leikkiä valaistulla pihamaalla. Vähän ajatusta on mitä halutaan, mutta ei kuitenkaan. Tää valojen/lamppujen salo on niin suuri, että. Onko sellaisia olemassakaan mitä halutaan??

Kuva netistä

                     Nää olis jeesit. Mutta valaiseeko tarpeeksi?? Saako noita  valoja väännettyä?

Kuva netistä.


Etukuistille ja arkikuistille tulee jotain tällaisia kattoon. Ei sen kummemin olla päätetty mitä sorttia. Kuvassa olevia valoja voi laittaa kattoon, seinälle ja maahan, siis kait terassille. Miten valaisee jos upottaa terassiin?
Ja Nyt kuuluu kysymys, onko kauheen näköinen jos kiertää koko talon näillä samosilla lampuilla?Nämä tulisivat räystäsalusiin, vai miten se sanotaan. Kuitenkin, taisitte ymmärtää. Onko kukaan nähnyt ja jos on ni missä?  voisko vinkata??!!!! Meidän talossa on harjakorkeus kutakuinkin 7,3m ja räystäänalusesta on maahan 4,7m. Ja talon mitat 14,6 m x9,2m , että kovasti olisi lamputtamista.. :)

Nä valojutut on mulle jotenkin hebreaa. Mukana on oltava kuitenkin päättämässä, joten miehelle vaan lappua (www-sivua) toisen perään, että on tällaisia ja tällaisia... Ajateltiin laittaa varaus seinään kiinnitettäville lampuille pääoven molemmin puolin, samoin terassille menevän oven molemmin puolin ja arkioven molemmin puolin. Sama koskee yläkerran ovia.

Voipi olla että, sama mitkä ulkovalot laittaa, leikkimiseen tarvitaan aina kunnon halogeenia??! Vai häh?
Antakaa vinkkejä, kertokaa toteutuksia. Kaikki on kullanarvoisia!

Mukavaa Torstai-illan jatkoa, toivottelee Ride

9 kommenttia

 1. hellurei ritsku! =) entinen talsu täällä =)

  päätinpä nyt komeenteerata, vaikka en kyllä yleensä jaksa tehdä sitä - tänään oon ollu jotenkin kommentti-tuulella =)

  meillä on ollu kahdessa edellisessä talossa tuollaset räystäsvalot... eli ne siis valaisee talon ylhäältä. Hienot. Mutta vielä hienommat ne oli, kun siihen toiseen taloon laitettiin niihin himmennin. Silloin sai mielialan mukaan... tunnelmallista tai räväkkää =) Mutta laittakaa ne valot niin lähelle räystään ulkoreunaa, kuin mahdollista. Muuten valokeilasta tulee liian kapea... kiilamainen. Se ei mielestäni sit ole enää hieno.

  niin, ja lasten leikkeihin tarvitaan kyllä se vanha kunnon halogeeni, kun asutaan metsässä! Meillekin tulee nyt sellainen sinne leikkialueem suuntaan. se laitetaan päälle sitten kun tarvitaan valoa leikkeihin.

  Kiva lukea sun blogia.... =) Kiitos vaan. Voiskai sitä itsekkin... oon vaan niin laiska sellasessa.

  HYvän näköinen koti teille tulee! Sinne me sit tullaan kylään! =)

  VastaaPoista
 2. kyllähän sitä vois varmaan minkälaista valoa vaan laittaa ja hienojakin juttuja, mutta niihin kyllä saa uppoamaan ihan kyllä rahaakin...itekkin ois voinu laittaa jotain erikoisempaa tai ihan muuta kuin nyt on...mut sitä on vain siinä vaiheessa karsittava vain jostakin ja kun nopeesti saatava seinälle ni ei sitä sitten jaksanu ettiäkkään ja saatikka lähtiä hankkimaan täältä korvesta!!

  Me laitettiin just kans lasten pihaleikkejä varten keinujen ja leikkimökin viereen kunnon korkea ns.puistovalo (pelkkä valo vajaan 150 euroa, ei tolppa mukana), sellainen se olla pitää, ei ne lapset viihdy pihalla pimeaässä. ja sit on jalalliset etupihalla samaa sarjaa kuin talossa seinissä terassilla oven kummankipuolen....ne ehkä oisin voinut vaihtaa johki siistimpiiin mut aivan sama...

  -hemma-

  VastaaPoista
 3. Talsu kiitos tiedoista. Onko heitttää kuvaa?

  Hemma Tuo puistovalo kiinnostaa, teilläkö
  ei lapset leikkiessään tarvitse halogee-
  niä?

  VastaaPoista
 4. no en mä tiiä...ei me olla ainakaan tarvittu tai mietitty edes sellaista vaihtoehtoa...mut onhan se halogeeni et sitä saa laittaa minne haluaa ja siirrellä tarvittaessa, sellaistako tarkoitit???

  niin tuo puistovalo maksoi pelkkä ns. valokupu 180 euroa, en tiiä mitä sit maksaa tolppa ja muut, et aika arvokas sinäänsä. -hemma-

  VastaaPoista
 5. Ajattelin komentoida tähän ulkovalo asiaan.. Meillä, kun mehtässä asutaan,on lapsille halogeenivalo ulkoleikkeihin joka laitetaan tallin seinältä päälle tarvittaessa ja vielä toinen puuvajan seinällä mäen laskua varten että näkevät ja viihtyvät.emme pärjäisi tavallisilla ulkovaloilla jotka on talon ja tallin seinillä. Itse jos rakentaisimme, laittaisimme räystäisiin valot,ihailemme niitä uusissa taloissa. Ja tuo himmenin olis kyllä ehdoton,sais mielialan mukaan säätää.. Ihan kiva juttu Riitta tää blogisi.

  VastaaPoista
 6. kiitos kaikille jotkan on kommentoinut. Taitaapa se melkein kaikilla olla se halogeeni lasten leikkejä varten, paitsi nyt hemmalla :) meillä vielä auki valoasia, mutta eiköhän aikanaan sekin asia hoidu. Noi valot räystäissä kiinnostaa, mutta ajatteluttaa meidän talon korkeus, onko liian korkee? vai onko niitä korkeimmissakin taloissa??

  VastaaPoista
 7. nyt vasta muistan tänne kommentoida taas =) Ei meillä kyllä satu olemaan kuvaa tällähetkellä... tai siis on meillä kuvia niistä, mutta ne on jossain tuolla laatikoissa. Me kun ei olla tähän vuokrakotiin purettu kuin välttämättömimmät laatikot. en osaa sanoa tuosta talon korkeudesta, että vaikuttaisko se jotenkin... mutta jos sellaiset laitatte niin kannattaa valita sellaiset lamput joissa se valokeila on mahdollisimman leveä. Niitä kun on kuulemma sellasia kapeitakin. Sellasen näin kerran, ja se ei ollut kyllä yhtä hyvä kuin meillä =)

  -Talsu-

  VastaaPoista
 8. http://www.airam.fi/index.php?id=166&catid=1032&product=587
  meillä tällainen täällä keski-nurmon perukoilla :) hyvin valaisee:) pohjois-suomen sähköstä ostettiin valo ja rauta putki hartmannilta

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä. Tuo olis varmasti hyvä! Ja parasta jos se valaisee hyvin. Pitäisi tulla katsomaan paikanpäälle! :)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!