Suunnitelmia

No, ny kun teillä on meidän kodin pohjapiirrustus selvillä. Olisiko mukava kuulla vähän suunnitelmia?

Sisään astuessa oikealle tulevat ehkä ikean korkeat/pitkät kaapit, jotka on lähinnä kait tarkoitettu keittöön ja kodinhoitohuoneeseen. Nämä kaapit vieraita varten. Kaapit tulee olemaan 2 x 40+40, syvyyden pitäisi olla myös 40cm. Korkeus on vielä hakusessa, kaapit tulee seinään kiinni. Näin lattia jää ilmavaksi ja kaappien alle saa vieraat laittaa kenkänsä. Voipi olla että joudutaan tota syvyyttä kaventamaan 60 cm kaapista.
Jos katsot ulko-ovelta vasempaan, näät portaat. Haluaisin suorat portaat, kuvissa L-malliset, kiitos, ei kiitos. Seinät maalataan maalarinvalkoisella koko alakerrassa. Sitten kun on asuttu jonkin aika, näkee mikä paikka tarvitsee väriä ja minkäsorttista. Tapetteja näillä näkymin ei tule. Ulko-ovea vastapäätä olevaan seinään olen toivonut vanhoja hirsiä, siis hirsiseinää! sillai niinku vanhoissa taloissa ne on. Haluan uuden keskelle jotakin joka tuo rosoisuutta kaikkeen uuteen ja ehkä tämä on se mitä haluan. Eteisen lattiaksi tulee vaaleaa laattaa, tummilla saumoilla.. wc:n kohdalla materiaali lattiassa muuttuu valkoiseksi lattiamatoksi!!! Koko alakerta, lukuun ottamatta saunaa, pesuhuonetta, kodinhoitohuonetta ja vessaa, tulee tota valk. lattiamattoa. Se ei ole mikään vitivalkoinen, mutta ei myöskään kellertävä, lähinnä se väri on sitä maalarinvalkoista.Wc saa laatat (en ole päättänyt vielä millaisia)Kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna saavat mustan epoksin. ( Näin uskallan väittää)

No, sitten jos katsot keittiön/Ruokailutilan /olohuoneen "oviaukosta" mennään ensin keittiöön/ruokailutilaan. RH saa uuden (tosi vanha) 2,5m ruokailupöydän. Joudun entraamaan sen. Ehkä käsittelen sen Osmo Colorilla, pähkinä-sävyllä.Penkkejä en vielä omista. Ehdotuksia millaiset sopisi, saa antaa!
Keittiö on valkoinen/veditön/ajaton malli. Siitä oma postaus myöhemmin. U-mallilla mennään. Leivinuuni/takka tulee sopivasti tohon keittiön ja ruokailutilan välimaastoon. Takka/LV on tumman harmaa, mustilla luukuilla.

Olohuoneeseen ei tule mitään erilaista tai sitten tulee jotain, sillä takan oikeasta reunasta nousee välipohjan kautta varaajalle vesiputket. Ne putket ei oo mitkään hienot, joten ne on saatava piiloon. Voishan siihen laittaa jonku kolo jutun puille, mutta vois keksiä jotain aivan muuta. Nähtäväksi jää. Ehdottakaa!

Kirjastohuoneen ovi tehdään itse. Siihen tulee liukuovi., joka on n. 140-150cm levee. Ei kaappeja. MH ihan perussettiä kans, jotkut kaapit laitettava, vaikka inhoan kiinteitä kaappeja.

Wc on vielä vähän arvoitus. Katson lähemmin millaiset kaapit/laatikot/allas jne..
Kodarin kalustesuunnitelmat on ok, joskin vielä vähän muuttuu kuvista. Saatte niistä kyllä kuvaa. Kodariin tai sinne meidän eteisen puolelle olen ajatellut laittaa puuta jossain muodossa, saan taas sitä kaivattua rosoa, lämpöä, tunnelmaa. Kaapit ajateltu valkoisiksi. (väri kyllä voi muuttua vielä). Sopivaa väriä haeskellen, lattia tosiaan ajateltu mustaksi.

Ja vielä loppuun, en ole tainnutkaan sanoa, että me muutetaan kun alakerta on valmis.Sitte perään heti on tehtävä yläkerta. Meistä näin on parempi, vaikka vieressä asutaan.Joten, en ole paljoa miettinyt yläkerran sisustusta. Katsotaan ensin millainen alakerrasta tulee, ja sit vasta yläkertaa miettimään.

Saitteko selvää suunnitelmista? Ehdotuksia saa aina ( ja/tai pitää) antaa!!

Tässä valmis takka, Kerman Saven Jouni slammattuna, jätettiin kaakelit pois. Näin paree.


Nyt unta palloon!!

4 kommenttia

 1. Tosi hyvältä näyttää pohja ja kivalta suunnitelmat! Ilolla luin suunnitelmista, sillä täälläkin raksa-aikaa elellään. Mitä tuo valkoinen lattiamatto on, muovimattoako? ME haluttas vaalea lattia (laminaattia ei haluta), mutta sitä onkin yllättävän vaikea löytä just oikean sävyisenä. Parketit turhan tummia ja laatta joka paikkaan taas tuntuu liian kylmältä, siis se fiilis minkä se luo. innolla odotan keittiö- ym. -suunnitelmia! :)

  VastaaPoista
 2. no tere tere... kommentoin nyt tännekkin kun kerta oon sillä kommenttituulella. =)

  Kivan oloinen pohja! Yhden ehdotuksen voisin antaa, kun kerran niitä pyysitkin... Maalatakaa seinät "maalarin valkoisen" sijaan mielummin "listan valkoisella"! Jos ette ole vielä ostaneet pintamaaleja, niin suosittelen ehdottomasti sitä!! Meillä oli eka talossa maalarin valkoinen. sitten kun rakennettiin toista, meille suositeltiin sitä listan valkoista. Se on PALJON parempi valkoinen! Se on lämminsävyinen valkoinen, mutta kuitenkin ihan oikea valkoinen! =) Sen rinnalla se maalarin valkoinen on ihan sininen... eli siis kylmä.

  SItten... meillä on ollut edellisissä taloissa laminaattia, muovimattoa ja parkettia. Nyt tähän tulevaan kotiin laitetaan muovimatto. Se on kokemuksen mukaan paras lapsiperheessä! ja meillehän tulee kans hirsiseinää... Lähes kaikki ULKOseinät tulee hirrelle. =)

  no niin... nyt tämä kommentoora lähtee nukkumaan. _-Talsu-

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :)

  Anonyymi: Mukava kun löysit tänne!Ihan on lattiamattoa, aika ohutta. Kaikki tekniset tiedot vielä puuttuu matosta :) Mekään ei haluttu laminaattia.

  Talsu: Niin mukava ku kommenteeraat! Ja että säkin löysit tänne. Maalit vielä kaupassa, hyvä ku kerroit. Mekin päädyttiin tohon lattiamattoon, kyllä se vaan vaan paras ratkaisu taitaa olla isossa lapsperheessä,(käytännöllisyys)
  Ei oo tosi että teillekin hirsiseinää? uutta vai vanhaa? Jatkakaa te siellä raksailua! Palaamme!

  VastaaPoista
 4. meillä tulee melkeen kaikki ulkoseinät hirrelle. Uutta sellaista. Maalattuna. =) tykkään sen kodikkudesta... siksi sitä =)Palataan. -Talsu-

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!