VOIHAN PERJANTAI MINKÄ TEIT

Ääh. Neljä oksentaa, että ihanaa viikonloppua meille :) Viikonloppu menee siis tosi tiiviisti kotona. Juuh, hyväksytään!

Lasten pötköttäessä ja iskän käydessä lenkillä päätin kokeilla jo tovin kaapissa ollutta pussia. Nimittäin gluteenitonta TUMMA REIKÄLEIPÄJAUHOSEOS :ta.  Tämä on nopea versio tumman leivän leipomisesta. Ei taikinajuurta niikuin äidillä. (aah, sitä leipää ei voita mikään) Lisäsin jauhoseokseen veden lisäksi vain kuivanhiivan. Ohjeessa neuvottiin tekemään reikäleipiä (2kpl), mutta minä painelin lasin aukolla pieniä pyöreitä leipiä. Näistä tuli oikein sööttejä!

Arvatkaas kuin kävi. Kun kuvaa, ei pysty leipoa, tai kun leipoo, ei pysty kuvata. Ainakaan välttämättä. Laitoin tuplasti vettä :/  No, lisäilin ruis- ja vehnäjauhoja joukkoon ja hyvä tuli.

Leivistä tuli oikein hyviä. Me, jotka emme ole oksennustaudissa söimme melkeinpä kilpaa näitä. Aiotaan leipasta näitä muulloinkin. Ja mikä parasta, veikkaanpa, että gluteenittomat ystävämme tykkäävät varmasti näistä myös. SUOSITTELEN!


Tuoreen leivän, voi silmäkokareen ja oksennustaudin kanssa aloitellaan tämä viikonloppu. Onneksi ulos voi aina mennä! Aurinko helliköön meitä kaikkia :)

Riitta3 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Eiköhän me. Toivottavasti nyt viedään viimeisiä! Kivaa viikonloppua sulle!

   Poista
  2. Eiköhän me. Toivottavasti nyt viedään viimeisiä! Kivaa viikonloppua sulle!

   Poista

Kiitos sinulle kommentista!