Koti joululookissa?

 
Voi apua. Mä nään joka puolella kuvia siitä kuinka ihmiset laittelee jo kotejaan joululookiin. Enkä itse ole tehnyt mitään sen eteen. Kohta on kuitenkin jo joulukuu! Ainuttakaan joulu-/tunnelmavaloa ei ole. Ehkä huomenna on kaivettava jotain kaapin kätköistä niin päästään mekin pikkuhiljaa tunnelmaan!
 No, sitten kuitenkin muistin, että ostinhan mä pari uutta lyhtyä. Silloin  taannoin kun kävin Rustoopuorissa en lähtenyt tyhjin käsin. Nyt mullakin on kauan himotut Loftet pläkkilyhdyt! Ja pitihän sitä sit kotiinkin laittaa ekat omat tähdet roikkumaan!!Ajattelin jo, että jään itse ilman tähtiä, niin kova kiirus on ollut "tehtaalla"
 

 
 
 
 
Lyhdyllä on muuten hauska tarina: " Pläkkilyhty edustaa Vähäkyröläistä pläkkyriosaamista. Rei'itetyn pläkkilyhdyn esikuva on peräisin keskiajalta. 1800-luvulla pohjalaisnaiset lämmittivät samantyyppisillä lyhdyillä viluisia sääriään hameen alla mm.  kirkossa istuessaan."
 
Samaisella käynnillä Rustoopuorissa innostuin, josko osallistuisin johonkin joulupajaan ennen joulua. Listalla on aika monta kiinnostavaa iltaa joihin voisin osallistua. mm. huovuttu joulukuusen matto tai lasinsulatus voisivat olla sellaisia minne haluaisin mennä. Muuten, lähtisikö joku kavereistani kanssani? :)
 
 
 
 
Voi apua näiden mun kuvaustaitojen kanssa. En olisi halunnut näin rakeisia kuvia, mutta minkäs teet ku ei osaa ;)  Innolla odotan uutta viikkoa ja sen tuomia uusia juttuja! Sairastelutkin on selätetty tältä erää ja lapset saa marsia taas huomenna kouluun!
 
 
Riitta
 
 
p.s ulkona pläkkilyhdyt olisi kauniit, mutta en halua viedä näitä ainakaan vielä ulos, sillä kostuessaan lyhdyt patinoituu ruosteiseksi.
 

13 kommenttia

 1. Kiitos! Itse tykkään näistä valtavasti! Valo siivilöytyy kauniisti noista rei'istä!

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ole tuonkaan vertaa joulua enka kovin paljon edes yrita,silla se tuo vain ikavan koti-Suomeen....
  Voi kun voisikin menna himmeli-tai plakkipajaan askartelemaan.Haluttais vahan opetella tekemaan pieni himmeli itse,mutta pilleilla....
  Todella kauniit lyhdyt.Taytyykin kaivaa esiin omat lyhtytalot....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, joulun laittaminen ei varmaankaan helpota koti-ikävään! Vieläkään en ole osannut päättää mihin kurssille suuntaisin! 😊 Olen nauttinut lyhdyistä kuin hullu puurosta! ;)

   Poista
 3. Kaunista katrgeltavaa :-) Nyt kaikki vanhat raastinraudat esiin ja valoja virittelemään niihin :-) TL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ota äkkiä kirpparikierros alle ja raastinraudat kehiin! P.s kuva olis kva!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Tykästyin eilen tähtösiäsi hypistellessä niihin kovasti. Nyt taitaa iskeä tarve lisätähdille kotiin :)

  VastaaPoista
 5. kokeiles kuvata jalustalta ja säädät ite valotuksen... jos et omistaa jalustaa aseta kamera esim korkeammalle jakkaralle :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä ja mukava kun annoit ohjeita! Jalustaa mulla ei ole :( Tuo onkin hyvä idea laittaa kamera jonkin päälle! Joskus vielä menen kuvauskurssille! (sitä odotellessa)

  VastaaPoista
 7. Hei mä hain viime viikolla jalustan, että saisin otettua 1v-kuvat Lillistä. Mainostetaan nyt, että Foto-Formasta. Pyyntihinta oli 40e, vähän sain tingittyä ;)

  VastaaPoista
 8. Näyttääpäs hienolta ja harmoniselta. Tuo Glo Interiorin lamppu on tosi herkku ;)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!