Yläkerran pohjaa

Nyt kun nuo "puhallusmiehet" ovat käyneet, pääsen minäkin todenteolla suunnittelemaan yläkertaa. Ensiksi laitan tänne pohjakuvaa, se tulee hieman muuttumaan. Lähinnä huoneiden koot tulee pienenemään ja aula saa lisää neliöitä.
Tässä lähtötilanne:

Ja pienen muokkauksen jälkeen:


Jos me aikuiset joskus menemme yläkertaan, se on huone 5 johonka omat romppeemme siirrämme. Mut näin alkuun siihen taitaa muuttaa esikoisemme. Tuo pieni kolo on ihan "mitoitettu" pinnasänkyä/lasten sänkyä varten. Ja sit näin alkuu luulen, ett toi mh 3 tulee olemaan "varasto", ihan sellaisille kaikille ylimääräisille, mutta kuitenkin tosi tärkeille tarvikkeille, sun muille mitä nyt ikuna tarvii säilöä. Mh2 valtaa esikarilainen ja mh4 menee ekaluokkalaiselle. Vaatehuoneeseen tulee koko seinän matkalta liukuovet ja voipi olla, ett se syvenee jonkinverran. En ole sen kummemin vielä miettinyt, tuleeko liukuovet peilillä vai millä. Sen näkee sit lähempänä. Liukuovet tulevat jäämään katon vinolle osuudelle, ettei se sitten liikaa "tuki" aulaa. Tavoitteena tilava ja avara aula.. Sen verran vielä huomioitavaa, että mh 3:ssa piipun paikkaa ei saa muutettua :) Toisaalta ei se mua tuoskaan haittaa yhtään. 

Ja nyt joku jo varmaan ihmettelee, miksei yläkertaan tule vessan yhteyteen kylppäriä, suihkukoppia tms. Meidän mielestä siihen ei ole tarvetta. Ei nyt, eikä sitkään kun lapset on aikuistumassa. Alhaallakaan ei ole kuin yksi suihku. Se riittää hyvin. Kokemuksesta tiedän, vaikka olisi lähes 20 henkinen perhe ni yhdellä suihkulla pärjää. Jos usemapi suihku olisi, se tietäisi paljon suurempaa vesilaskua. Kyllä meillä on edelleen aikaa odottaa, kunnes suihku vapautuu. Ja sitä paitsi, mielestäni on mukava edes suihkussa käydä yksin. Mulle ei riitä, ett  joku sanoo, ett pari suihkua on nykyaikaa/tätä aikaa. Olkoonkin. Onko kukaan keksinyt parempaa selitystä kahdelle suihkulle? Ei vissiin?  

No niin nyt olen puhunut suihkusta :) Eskarilainen saa tätä tapettia päätyseinälleen. Kyllä tykätään!


Tapetti on sandudd:n tapettia ja ne on muuten jo hankittuna, että enää ei voi pyörtää päätöstä! :)

Jospa mä kohta saisin päiväkaffiseuraa, se tekis terää! Ja pihallekin pitäis ehtiä kun aurinko kerran paistaa! Se vasta terää tekiskin. 

Jatketaan suunnitelmia! 
Ride
 

16 kommenttia

 1. Oi että, kylläpä meille tuleekin pieni yläkerta kun vertaa tuohon teidän. Vain 2 makkaria ja aula. eikä mikään niistä ole edes iso. No,toki meille alhaallakin on paaaljon vähemmän neliöitä kuin teillä. Mutta eiköhän me hetki sovita tänne ;) Minäki oisin halunnut tytön huoneeseen ylös tuota tapettia mutta mies ei suostunut niin päädyin sitten toiseen vaihtoehtoon joka käy molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanni, sopu aina sijaa antaa! Ja jos käyttää rexonaa, eiks se jotenkin niin mennyt?
   Se on paras pysyä noitten miesten kanssa samoilla linjoilla, ni kaikki menee hyvin. Ei me naiset pärjättäis ilman noita miekkosia!!! :)Niin se vaan on!

   Poista
 2. Mielenkiintoista seurata teidän yläkertaprojektia, kiva että siitä kertoilet! Meilläkin yläkerran teko ois eessä vuoden sisällä, mutta eka pitäs saada kerättyä rahaa sitä varten. ;) Samankaltainen pohja on kuin teilläkin ja just ollaan mietitty, että minkäkokosia makkareita tekis (esim. oisko aluks yks iso, jossa vanhempien mh ja samalla joku ompelunurkkaus tms, jotka vois tarvittaessa pilkkoo pienemmiks huoneiksi, vai kaks pienempää het alkuunsa) ja tuo suihku! Meilläki vaan yksi alhaalla ja periaatteessa yläkerran vessaan on mahollista saada suihku, mutta en tiiä, onko se tarpeellinen. Miten 10-henkinen perhe ehtii aamulla käymään suihkussa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anonyymi -kuka oletkin?!:) Mukava kun kommentoit. Me ajateltiin tehdä heti kerralla pienempiä huoneita (10-12m2), vaikkakin mä kans olen aina haaveillut omasta ompelu-, askartelutilasta. Mut se voi sit meillä tulla vaikka tohon mh5 syvennykseen jos siellä ei joskus ole lastensänkyä ;) Meille sais yläkertaan kans ton suihkun, mut päätettiin pärjätä yhdellä. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka täälkin olis joskus 10hlöä, mut sitä täytyy vaan sit jakaa noita vuoroja ;) heh, jonkun on käytävä illalla jne.. :) (eiks oo helppoa)

   Poista
 3. Makuasioita on monia mutta henkilökohtaisesti minä inhoan isoa yläkerran aulaa. Meillä oli yhdessä edellisessä talossa aula ihan turhaa ja näköjään sellainen on myös tälläkin hetkellä. Se on sellainen "ei kenenkään maa" jonne kaikki heittävät "ei oo mun"-kamat ja kukaan ei huolehdi sen siisteydestä ja kaikenlisäksi makuuhuoneet olisi voinut olla sen verran suuremmat että olisi ollut tilaa kahdelle lapselle. Meidän oma mh on alakerrassa ja aivan joka päivä ei tule edes käytyä yläkerrassa joten lopputulos on sitten mitä on. Mutta jospa teillä olisikin toisenlainen porukka asustamassa siellä yläkerrassa ja sitä ylimääräistä kamaa ei lentele siellä. Voimia projektiinne ja pitkää pinnaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, makuasioista ei voi riidellä ;) vai niistäkö vasta voikin?? ;) Meillä huoneet tulee kuitenkin sen verran "isoiksi" että kaksi sopii nukkumaan jokaiseen jos on tarvis. Ja me mennään tod. näköisesti myös ylös sitten kun se mh3:kin saadaan valmiiksi. Meillä täällä alhaalla ei juurikaan koskaan lapset leiki huoneessaan, aina olohuoneessa, joten mä kuvittelen ett se on sitten yläkerran aula jossa leikitään. Mutta toisaalta nyt tuo lasten kammari on niin pukattu täyteen, ett siel voi olla vaikee leikkiäkin. Tiedä sitten. Luulen Riitta,että meidän porukka ei oo yhtään toisenlainen kuin teilläkään, kamat lentelee täälläkin!
   Kiitos, voimia ja pitkää pinnaa tarvitaan! :)

   Poista
 4. Kivalta näyttää ton k huoneen tapetti! meillä ihastuttiin siihen heti. Niinku tiät, meillä on vaan se yks suihku ja hyvin pärjätään vaikka väkeä on. Näähän on niitä juttuja et mihin on totuttu ja lapset opetettu.. Eli eihän me ride käyty ikinä kotona aamulla suihkussa, eikä oo mun juttu vieläkään , eikä meillä kenenkään muunkaan. Eli illalla mukava ennen nukkumaan menoa käydä! Eli ei teidän lapsetkaan varmaan koskaan tuu käymään aamusin.. nuoret ehkä , mut yhdellä pärjää vallan hyvin. Ja aina kun suihkun laittaa ylös on siinä oltava pikkasen tarkempi vesieritysten ja muitten kans. Mut teette niinkuin teille hyvä.

  Iso aula kuulostaa kivalta. Huoneissa ei kannata olla liikaa neliöitä. Lapset on niissä hyvin vähän. Tiedän että teilläkin käy paljon vieraita, yleistä tilaa tarvitaan. Ja yleisistä tiloista saa varmaa joka tapauksessa äiti huolehtia, et toisaalta .. vähemmän soltkusia huoneita. :) Mut kaikki tykkää eristä. tää pohja miellyttää mua. Ja aika hyvä ne liukuovet. Huolehdit vaan et johonkin huoneeseen saat itelles sen sopen, mihin voit kankaas levittää! (Ja johon mä voin tulla katsomaan sun uusia löytöjä) erotat Vaikka sermeillä! ;) T: Liisa-sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit varmaan jo muuttanut pois kotoa, mut jossain vaiheessa ylastetta, meillä oli pientä jonon poikasta suihkuun menossa aamulla. Ensimmäisen täytyi mennä puol seiska. Mutta ei joka aamu kuitenkaan.

   Mun löydöt :) No niitä tulee ja menee. Jotakin ei pitäis ostaa ollenkaan, tiedät tunteen. Mut kankaat pitää saada yhteen tiettyy paikkaan järjestelmällisesti. Nähdään!

   Poista
 5. meillä myös ihan kohta valmis talo ja yks suihku vaan tulee. yläkertaan ei laitettu suihkua rakentajamieheni päätöksestä.suihkukoppi ois ollu ainut vaihtoehto jos ois laitettu. no eipä tuo nyt maailmaa kaada ku tähänki asti on pärjätty aina yhdellä..:) ja takuulla sitä vettäki menee enemmän jos suihkuja kaks..huomaamatta lorottelee puoli tuntia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla anonyymi, ett muutkin tekee tällaisia suihkupäätöksiä ;) Tuntuu, ett tota vettä menee vaiks olis yksikin suihku, niin se vain on!

   Poista
 6. Ihanan tilavaa. Yksi suihku on parhautta ja lisää Fiilistä. Itse yrittäisin saada yläkertaan Walk in closetin päämakuuhuoneen yhteyteen ja tuhlaisin jopa puolikkaan makuuhuoneen sille. On mahtavuutta, kun makuuhuone on varattu vain ntarkoitustaan varten ja kaikki vaatteet, sekä muut turhuudet saa sieltä pois. Jää tilaa rauhalle ja rakkaudelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hassunpi idea toi Walk in closetti :) Mun täytyy siis vielä miettiä noita huonekokoja -ratkaisuja jne. Vielä on helppo muuttaa seinien paikkaa, kun runkoja ei ole vielä aloitettu. Sit tulee stoppi siirtelylle! :)
   Ja tosiaan yksi suihku lisää fiilistä!

   Poista
 7. Kato jee, hepat siellä! Onpa mukava nähä muittenkin seinällä tätä sen kuusitapetin sijaan. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, jee! Eihän tota kuusitapettia voita tiesti mikään! Mutta kyllä tämäkin on hieno. Odotan jo malttamattomana koska nään tän tyttösen huoneen seinällä!

   Poista
 8. Jo valmiiksi kamalan pienet makuukopit ja ne muutetaan vielä pienemmiksi. En voi ymmärtää. Tämä on suomalaisessa okt-rakentamisessa järjettömyyden huippu. Samoin tuo suihkuasia, huhhei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anonyymi! Kyllä mä nään ett 14,5 neliöä on liikaa yhdelle lapselle per huone. Nämä on makuasoita. Kaikki arvostaa eriasioita. Jos rahalla ei olis mitään väliä, voishan sitä rakentaa vaikka pilvilinnoja, mutta mitä se hyödyttäis? Ei yhtään mitään.

   Poista

Kiitos sinulle kommentista!