Ihan pihalla

Myönnettäkööt. Ei se oo mennyt vieläkään ihan ohitte. Olen vieläkin ihan pihalla mitä te muut olette kirjoitelleet blogeihinne. Mutta sen lupaan, että selviän tästä. Koko koneella olo on ollut tosi vähäistä.

Ollaan oltu ihan pihalla omien ja ystäväperheen lasten kanssa. Olen myös ihan pihalla mitä kaikkea puskaa, kukkaa, yms. meidän pihaan laitetaan. Hakusassa monivuotisia, helppoja, kauniita, valkoisia, hennon vaaleanpunaisia ja ehkä vähän voimakkaamman punaisia istutettavia. Ja saa ehdottaa myös jotain pieniä puita, mitä ne nyt onkaan.. Kaikki kaunis käy :) Jos olisit innokas suunnitelemaan meidän pihaa, vinkkaa ;) Tai jos sinun puutarhastasi löytyy joku kasvi/kukka joka sopii yllämainittuihin "kriteereihin", ehdota kommenttilooraan.

Muutama kuva ulkoa, tän jälkeen taidatte olla ihan pihalla, kun ette saa suoraan sisääntulosta kuvaa. Olis tänne voinut yhden kuvan laittaa kokonaisuutta näyttämään, ku pihaan tullaan tms.mutta en löytänyt koneen sopukoista ainuttakaan. Toisella kertaa..


Laatoitusta tulee pääsisäänkäynnin ja arkieteisen kulkuväylälle, muutama rappunen johonkin kohtaan ja sit ollaan siinä tasossa mihin tulee autotalli ja JOSKUS sitten asfaltti. Sirkkeli tai mikä tuo nyt onkaan varaa paikkaa terassille. Terassi tulee täyttämään koko tuon aukon johon ei ole istutettu nurmikkoa. Autotalli tai paremminkin kahden auton katos ja varasto tulee lautapinojen taakse, sinne missä näkyy pressua ja taitaa siellä asuntovaunun kattokin pilkahtaa.

Google käy kuumana kun meikä mitä ihmeellisimmillä hakusanoilla hakee jotain josta tykkäisi, että löytäisi miellyttävän näköisen puutarhan ja pihan. Mutta taitaapa se niin olla, että toinen idea sieltä, toinen täältä. Ja niistä täytyy vaan koota se ittelle mieluisin paletti....  ja ku tää ei oo yhtään se "mun laji".

Kysynkin, voiko puutarhan hoidosta alkaa vielä näin kolmenkympin jälkeen tykkäämään? Onko kelleen käynyt niin?

 
Niin ja ei vähäisimpänä vaikka viimeisimpänä: Tervetuloa uudet, kullanarvoiset lukijat!  
 
 
Illanjatkoja ruudun toiselle puolelle!
 


p.s puuhommia on vaikka muille jakaa

9 kommenttia

 1. Joo, tää on meidän vanhojen tätien puuhaa, josta on tullut trendikästä ;).

  Mieti pihan toiminnot kuten sisällä. Luo erilaisia ulkotiloja: oleskelu, leikki, kodinhoito...
  Yhtenäiset istutusalueet rajauksilla ja koriste puut niiden yhteyteen, jotta nurmikonleikkuu käy vaivatta.
  Voit vaikka ajatella että pihan puuvartiset eli puut ja pensaat ovat kuin kiintokalusteet ja perushuonekalut, perennat, heinät ja kesäkukat edustavat piensisustusta ja tekstiilejä.
  Haluatko hyöty-/keittiöpuutarhan? Istutuslaatikoissa viljely onnistuu kätevästi.
  Vesiaihe? Muista että se vaati huoltoa eikä ehkä ole paras juttu lapsiperheeseen.
  Mieti myös pienmaisemaa, jääkö talo metsän siimekseen vai rakentuuko tontin ympäristö.
  Suosittelen sinulle kirjaa Margareta Diedrichs: Puutarhan muodot ja värit.
  http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9518830681
  Puutarha on ikuinen, mutta aina muutoksessa. Onnistut kyllä, työ tekijäänsä opettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SarP vinkeistä ja tsempeistä! Pitääkin alkaa miettimään noita pihan toimintoja...
   Varmaan täytynee käydä lainaamassa tuo kirja ja toivotaan, että hurahdan tähän hommaan!!

   Poista
 2. Ihan en kyllä yllä vielä kolmenkympin paremmalle? puolelle mutta oman pihan myötä olen hullaantunut kaikenlaisiin kasvijuttuihin. Parissa vuodessa on pihaan ilmaantunut pensasta,kasvimaata,marjapuskaa,mansikkaa ja kukkapenkkiä. Ja todellakin unohdan useimmiten kukkien nimet ja kaikki,mutta tykkään silti tästä touhusta erittäin paljon! :D Että kyllä siihen voi hullaantua aika lailla tähän pihahommaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne moni kehuu, että kun on oma pihamaa ni sitä on kiva laittaa. Toivossa on hyvä elää! :)

   Poista
 3. Moikka :) ihana metsäinen paikka teil ainakin on! :) tykkään! mä voin auttaa suunnittelussa ainakin, ihan omaksi iloksi :) oon joskus hiukan opiskellut maisemasuunnittelua, ja aika paljon touhunnut puutarhamyymälän vastaavana niin on jotain kokemustakin :) mut jos haluat laittaa mulle sähköpostiin vaikka asemapiirrosta tontista ja nuo kuvat, ja jutellaan lisää :) terv. Yks viimeaikainen uusi lukijasi Miia / pesanrakennus@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja joo ja jee Miia! Oletpa avulias! Onneksi minua tärppäsi ;)
   Ihanaa, että olen saanut sinut lukijaksi. Mäpä laitan sulle kuvia tulemaan tonne s.postiin vaikka illalla kun on enemmän aikaa! Palataan sitten siellä!

   Poista
 4. Täällä ollaan myös ihan pihalla ;). Eilen saatiin 2/3 nurmikosta istutettua ja tänään meinasin istuttaa lopun. Loppuviikko meneekin pensaita/puita istuttaessa. Ja mie oon aivan hurahtanut nyt keväällä nähin pihahommiin, ennen ei kiinnostanut pätkääkään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli voidaan päätellä, että se kiinnostus iskee myös muhun!! hih.
   Teillähän on sit jo hyvällä mallilla, kun on puita ja pensaitakin.. Mä vasta haaveilen :)

   Poista
 5. Veikkaan:innostut, mutta älä innostu niin paljon, ettei lapsille jää tilaa juosta ja pelata:)

  http://www.jokilaaksonmatkailupuutarha.fi/

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!