Asuntomessut Porissa 2018, vol 1.


Pääsin tämän viikon torstaina ihastelemaan, kuvailemaan, haistelemaan tuulahduksia uutuuksista jne. Porin asuntomessuilla. Messuilla on tänä vuonna 37 upeaa kohdetta. Messualueelta löytyy ikääntyneiden palvelukoti, Telian älykoti, (mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan) Seitsemälle perheelle kaksikerroksinen rivitalo, paljon puu- ja kiviomakotitaloja, opiskelijatyönä rakennettu WinNovan Tähti -omakotitalo sekä lisäksi vuonna 1937 rakennettu Shellin entinen asuin- ja autovajarakennus, joka on kunnostettu asuinkäyttöön. Lisäksi voisin mainita vielä, että yhden kohteen koko sisustus oli toteutettu SPR:n Kontista ostetuilla tavaroilla. Mielenkiintoista. 

Aivan alkuun todettakoon, että joka puolella oli ihania isoja terasseja ja parvekkeita, sillä pihat itsessään olivat aika pieniä. Toisekseen, maanläheiset sävyt, rottinkikalusteet sekä kaikki joka oli 90- luvulla out niin on nyt in. Messukodeissa on uskallettu käytettää paljon värejä ja runsasta sisustusta. Tänä vuonna oli omaan makuuni monta ihanaa kotia!

Ja ensimmäisenä esitettelyvuoroon pääsee OPn Kotoisa. Tämä olohuoneen seinässä oleva maalisävy on ihana! Ja nuo rottinkituolit, ooh! 


Jostain syystä en tullut ottaneeksi keittiöstä kuvia, mutta kerrottakoon, että keittiö on  valkoinen, minimalistinen ja on Noblessa -keittiöiden.
Ihanasti nuo kirjat! Entäpä tuo ala kuvan parisänky, aika kutsuva pehmeine yksityiskohtineen!Saunatuvan seinää koristaa kivat hatut. 


"Kohde on kaksikerroksinen omakotitalo, joka edustaa tyylillisesti suoraviivaista funkkista. Julkisivut on rapatut ja lämpöä julkisivuun tuo puupaneeli. Rakennusken jujuna on "pihasauna", joka on sijoitettu toiseen kerrokseen autotalliin päälle. Käynti saunaan on katetun terassin kautta."

3 kommenttia

 1. Kivalta näyttää! Tässä kohteessa en ehtinytkään käydä silloin keväällä kun oli aiempi mediapäivä. Jäi siis vielä kierreltävää, kun menen ensi viikolla messuille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lyde! Toivottavasti ehdit vierailla myös Taiteilijatallissa! Paikalla suomalaista taidetta kahdeksalta taiteilijalta - meistä muutama on joka päivä paikalla päivystämässä itse! https://www.facebook.com/taiteilijatalli/ :)

   Poista
 2. Mielenkiintoisia sisustuksia. Pidin länkkärihatuista ja makuuhuoneesta jossa aivan mahtavan ihanat värit. Vinkkaan tässä samalla. Blogissani meneillään innostava arvonta sisustajille, tule mukaan.
  https://paleredrose.blogspot.com
  Terkuin Katja

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!