MAANANTAIN MAUTTOMAT

 
 
 


Kuvia, joissa ei ole päätä ei häntää. On vain maanantaiotoksia ja maanantaifiilistä. On auringon paistetta ja polttopuiden tekoa. On vain sotkua ja sekasotkua. On pölökyn kuorintaa ja lehden lukua. Kuvia, joidenka takana elämä on täyttä elämää. Kaikki tämä tänään. Mikä viikko tästä vielä tuleekaan, minä suurimman osan yksin lasten kanssa. Pitää tehdä joka päivä jotain kivaa, ettei me ihan tylsistytä. Sellaista vaikka, että pestään ikkunat tai jotain muuta totisesti kivempaa! Onni on kuitenkin ystävä, joka päästää minut kahvakuulaan huomenna! Ne pienet ilonaiheet <3
 
Nyt pää höyheniä vasten ja moikat
Ride 

IKEAT vol. 2

Haaste saa vihdoin jatkoa. Ja taitaapa olla niin, että tulee vielä kolmaskin osio. En ole päässyt tässä haasteessa puusta pidemmälle, sillä huomasin, että onhan meillä vielä vaikka mitä Ikeaa täällä alakerrassa. Taidan mennä oikein pitkän kaavan kautta tämän haasteen kanssa. No, nyt kuitenkin kuviin.
 
 

 
 
Keittiössä allas ja liesituuletin Ikeaa
 
 
 
 
Vessassa allas, allaslaatikosto, korkea kaappi ja naulakot Ikeaa
 
 
Kylppärissä allas ja -laatikosto Ikeaa

 
 ..ja olkkarissa viimeisin hankintani: ruukku kukalla, Ikeaa
 
 Oletteko huomanneet kuinka paljon viherkasvit tuovatkaan ilmettä, asennetta, iloa, väriä ja mitä kaikkea sisustukseen? Olen ihan äimänkäkenä kuinka en ole tätä ennemin huomannut :) Oppi ja ikä kaikki.
 
Eilinen Ikean reissu meni loistavasti. En ostanut mitään suurta, jotain pientä paperipuolelta, yhden tarjottimen ja sitten pari tyynyä yläkertaan. Tyynyt kuvataan sitten seuraavassa Ikeaosiossa. On todettava, että reissulta jäi enemmän tallennettavaa henkiselle puolelle kuin mitä käteen jäi. Hyvä näin, kiitos naiset seurasta <3 
 
Loistokasta lauantaita!
Ride
 
 
puinen munakenno ja kirkas säilytysrasia/ kirppis
keraaminen pannunalunen /Tiger
puiset pumppupullot /Tiger
keittiöpyyhe/Lapuan Kankurit
 
 
 

 
 

HYVÄSKÄÄ

 
 
 
 
Kauramustikkapiirakka  200c, n.20min.

6 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
 2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
200g voi sulaa
***
200g mustikoita
 
Sekoita kulhossa kaikki aineet keskenään, laita piirakkavuokaan ja levitä lopuksi mustikat päälle. Paista niin, että pinta saa hieman väriä. Piirakasta tulee ihanan kostea kun se ei ole liian kauan uunissa. Lisäksi voit halutessasi vatkata vanillaa kyytipojaksi.  Ja kyll on herkkua. Sitä perushyvää, joka meinaa viedä kielen mennessään!! Kiitos ohjeesta ystävä!
 
 
Tehkääpä tätä vaikka touhutorstain kunniaksi! Uskaltaisikohan sitä juoda kaffit terassilla? Joko te olette aloittaneet? 
 
Ride
 

SE SIISTIMPI KIRPPIS- YKKÖSBASAARI

Huvittavaa. Sitä kun vie kirpparille tavaraa, toisessa kainalossa lähtee jotain kuitenkin kotia, Eikös kirpparin pitänyt olla sellainen paikka, jossa pääsee omastaan eroon. Joo. Löysin Ykkös Basaarista Iittalan pienen Aalto- vaasin. Olen tyytyväinen. Pikkukeräilyni saa jatkoa.
 
 
Napsin muutaman kuvankin kameran ollessa mukana. Kirppis on avara ja valoisa. Kaffihampaan kolottaessa voit juoda kahvit. Sesonkihyllyltä löydät mitä milloinkin. Sinua palvelevat aina auliit ja hyväntuuliset tyttäret naiset. He myös järkkäävät paikkasi pientä maksua vastaan, jos niin tahdot. Tuolla on ilo käydä tekemässä löytöjä! Ei muutakuin menoksi löytöjen äärelle! Ja mikä parasta, nyt siellä on myös "Bloggareiden Helmet" -hyllystö, josta löytyy minunkin "ylijäämätavaraa" Suunnatkaapa sinne :)!
 
 
 
 
Suosittelen tätä kirppistä lämpimästi kirppis-ihmisille ja miksei muillekin. Vinkkaanpa tässä samalla, että kirpparin parkkipaikalle on tulossa peräkonttikirppis 29.03. klo 10-15.00. Täältälöydät lisätietoa kirpparista ja peräkonttikirppiksestä. Kaikki joukolla tekemään mahtavia löytöjä! Mä aion mennä tsekkaa mitä löytyy, jos vaan suinkin mahdollista. TU-LE SI-NÄ-KIN!
 
Nyt alkoi meidän perheen ensimmäiset flunssailut tälle talvea/kevättä. Jouduttiin käydä pikkuisen kanssa sairaalassa asti. Nyt kuitenkin kaikki hyvin. Mahtava pyöreä, keltainen pallo killistelee tuolta yläilmoista. Hieno ilma tehdä puuhommia ja vaikka mitä muitakin rästiin jääneitä hommia. Mikä sen mukavempaa kun aivotkin surraa sitä rataa, että kohta taka-aivoon kolahtaa sellainen idis, että! (sitä odotellessa)
 
Kullanhohtoista keskiviikkoa!
Ride
 
 
 

IKEAT vol.1

Sain kaksin kappalein Ikea- haasteen. Kiitokset Villa H- ja Valkoinen Soihtu-blogeihin. Suhteeni Ikeaan on olemassa ;) Toisinaan lähden naisten kanssa parin sadan kilometrin päähän Ikean- reissuille. Toisinaan kierrän paremman puoliskon kanssa, toisinaan hän odottaa autossa ja "juoksen" molemmat kerrokset läpi viidessätoista minuutissa.  Toisinaan yksin, toisinaan kaikkien lasten kanssa. Toisinaan kotiin viemisiä riittää, toisinaan ei mitään. Yleensä teen aika tarkan listan mitä lähden ostamaan, ettei sitten paikanpäällä tarvitse "joka huopaa kääntää". Sanoista kuviin. Ensin alakerta. Myöhemmin yläkerta.


 
 
Kirjastohuoneessa pukkijalat, kello ja mustat taulunkehykset Ikeaa.
 
 
 
Eteisaulassa kaapit ja jakkara Ikeaa. (Teimme itse sokkelin BestÃ¥ihin.)





 
Olohuoneessa seinällä olevat kaapit, valkoinen hyllykkö, keinussa oleva talja, sohva ja jalkalamppu Ikeaa.
 
Ikea on mun kukkaroa ajatellen kiva kauppa. Mielestäni hinta-laatu-suhde natsaa. Ostan sieltä jos jokin tuote miellyttää, oli sitä sitten muilla tai ei. En ole kuitenkaan mikään fanaattinen Ikea-fani. Eikä näin ollen haittaa vaikka ohikulkumatkalla emme Ikealla pysähtyisikään. Mutta silti niitä naisten reissuja on kiva tehdä ja seuraava onkin jo suunnitteilla. Tulevalle Ikean reissulle en ole tekemässä valmista kauppalistaa, ei ole oikein mielessä mitään mitä tarvisin. Homma taitaa olla kuitenkin niin, että ei sieltä tyhjin kätösin lähdetä pois. Tuttua?
 
///
 
Tänään ostin ihka ensimmäiset neilikat, (tuoksuu ihanan vienosti) mummu ja pappa tuli yökylään, olen pessyt kahdeksan hengen viikon pyykkejä ja olen ollut sisällä koko päivän. Tänään sain projektin, jossa saan luvan leikkiä sisustussuunnittelijaa. Kiitos luottamuksesta L! <3
 
Nyt kello on jo niin paljon, että toivottelen hyvää yötä!
Ride
 
 
p.s ensikerralla yläkerran Ikeat valokeilassa!
 

KIRJASTOSSA






 
Seinäjoellahan on erittäin hieno uusi kirjasto. Siellä käydään, mutta aivan liian harvoin! Nyt käydään meidän omassa kirjastossa, jossa ei ole vielä kirjoja.
 
Tikkukirjaimet pääsi lähtöä edeltävänä päivänä seinälle. En ehtinyt edes kehyksiä hankkia. Mulla oli niin kova kiire saada juliste seinälle, että ehtisin edes hetken nauttia. Ja onhan se hieno. Siitä ei pääse mihinkään! Oma DIY-taulu sopii noiden tikkujen kaveriksi mainiosti :) Samalla kurkistetaan kirjastohuoneen toisellekin seinälle, jossa korttikokoelma pikkuhiljaa kasvaa. On Lotta Vuormaa, itsetehtyä, Taulu&Tapettia, Kanelimaata, Keltaista keinutuolia ja niinetelleen. Kortit tuo kivasti väriä muuten värittömään musta-valkoiseen huoneeseen.
 
 
Mikäs tässä lomaillessa! Kohta saadaan lisää populaaria loman viettoon!
 
Ride
 
p.s Kerrottako, auttaako sanavahvistuksen käyttöönotto roskaposten vähenemiseen.
 

KEHITYSTÄ HAVAITTAVISSA

Nämä pötköttelykuvat ovat tunnetta täynnä. Tai sitten kuvaaja oli niin fiiliksissä huomattuaan jotain. Neiti Oo on tänään ihka ensimmäisen kerran kääntynyt. Tadaa. Täytyy todeta: Aika rientää, ei vaan, se taitaa juosta :)


 
 
 
 
 
Lomps lomalle sanon mä. Tarkoitus olisi ainakin hiihtää. Toinen tarkoitus olisi olla, rentoutua, käydä lenkillä, syödä hyvin, olla, käydä saunassa, hiihtää, olla, syädä, käydä lenkillä ja sitä rataa. Sanoinko jo kaikki? Uskon, että onnistun erittäin hyvin syömisessä joissakin noissa tarkoituksissani, jos vaan en anna ylön tuolla reissulla. Minä ja viisivuotias Ee ollaan vielä kuivilla taudista. Pari haastettakin voisin skriivasta tuolla reissulla. Ai niin, meinasin unohtaa sanoa blogit. Tuolla minulla on yön pimeinä tunteina aikaa rohmuta nuo teidän ihanat päivitykset. Kyllä mulla tekemistä riittää, jos joku ehti jo epäillä sellaista :)
 
Tänään oli väärä päivä mennä Y-talolle, terveyskeskukseen. Aika onkin vasta huomenna. Tämä oli näitä sarjassamme ensimmäinen -tapahtumia. Johan sitä on 11vuotta juostu neuvolassa itsensä tai jonkun muun vuoksi, mutta näköjään pitää "ottaa" myös näitä hutikäyntejä. Etteikö nuo käynnit muuten riittäisi. Vaikkakin olen siinä mielessä onnekas, että meillä ei ole ollut neuvolakäyntien lisäksi juurikaan muita hyppäämisiä lääkärin vastaanotolle. koputtaa puuta/päätä

No niin huomenna arskat nenälle ja kohti lunta! <3
Ride
 

MILLEKKÄ SITÄ ALKAISI?

Tuntuu tiistailta, no niin tuntuu :)
 
 
 

 
Pitihän sitä kokeilla noita "maljakoita" Marikan hyvällä ohjeella. Kiitos! Omani oon tehnyt ihan kopiopaperista, eivätkä siten pääse lähempään tarkkailuun :) Kartonkikaupoille mielii tämä. Lapuan Kankureiden villahuopaa en uskalla heittää vielä kesälomalle, nimittäin on luvattu kylmenevää! Uudet lehdet odottaa lukemista, jospa sitä sitten lomalla ehtisi kajota niihin.
 
Muistatte varmaan, että meillä on talossa kahta mustavalkoista tapettia ja nyt haluttaa kolmatta. Kevätkö tämän teki?  Taas :) Tästä halusta vaikeaksi tekee sen, etten edes tiedä minne seinälle tapettia laittaisin. Hyvä minä! Mutta haaveilla ja haluta saa. Sehän ei TÄSSÄ vaiheessa maksa vielä mitään.
 
 
Joko olette miettineet mikä tapsku mahtaisi kyseessä olla? Haaveilin siitä jo rakennusvaiheessa, mutta jostain syystä sitä ei silloin laitettu. Sitä en tiedä laitetaanko nytkään, mutta tässä tämä on, Marimekon ruutukaava.
 
kuva: taloon.com
 
Tapetti on kertakaikkisen ihana! Muuta en sano.
 
Jotkut tarkkasilmäiset ovat jo varmaan huomanneetkin, että tuossa oikeassa laidassa on pari uutta yhteistyökumppania.(huh, kuulostaapa viralliselta :) Ykkösbasaari -Se siistimpi kirpputori ja Keltainen keinutuoli. tsek, tsek. Tulen sivuillani esittelemään tuon ihanaisen kirpputorin ja mainostamaan heidän tempauksiaan! Jospa sitten tämän alueen kirppissielut eivät jäisi mistään paitsi ;) Ja mitä yllä oleviin olohuoneesta otettuihin kuviin tulee, taulu on Keltaisen keinutuolin tuotantoa. Myös Keltainen keinutuoli pääsee täällä esille.
 
Mutta, mutta. Pitemmittä puheitta ulkoilemaan, päivä on kohta jo puolessa välissä. Illalla on tiistaiseen tapaan kahvakuula. Jes. Kyllä tämä tiistai tästä suttaantuu!
 
Ride